Most, hogy Teó már nagyfiú és szinte mindent eszik, amit mi már nem az a feladat, hogy babásítsam az ételeket, hanem az, hogy mielőbb kaja legyen az asztalon. Elkezdtem ismét rendszeresen dolgozni is, így az idő egyre nagyobb kincs, jönnek tehát a gyors receptek. Most káposzta.
KOLBÁSZOS KÁPOSZTA
(8 hónapos kortól kolbász nélkül)
A lucskos káposztából jött az ötlet, csak épp hús nem akadt, de volt egy kis kolbász. Azt megszeretjük, így született ez a recept egyszer rég. Most ismét elővettem, mert gyorsan készen van.
Hozzávalók:
1 kis fej fehér káposzta
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
fél szál kolbász
só, bors, piros paprika
(ha van paradicsom és paprika az remek tunning)
A káposztát legyalulom vagy összevágom, ha gyalulom gyorsabb a művelet és hamarabb is puhul. Csinálok egy pörkölt alapot, ebbe teszem a paradicsomot és a paprikát, ha éppen van. A piruló hagymához még a piros paprika előtt bedobom a felkarikázott kolbászt, kicsit kisütöm a zsírját. Ha az alap kész, akkor mehet rá a káposzta és kevés víz. Ha puha a már a káposzta, akkor tejfölözök. Lehet habarni is, de ha valóban kevés vízzel csináltuk, akkor nem kell sűríteni és elég lesz a tejföl.
TEó a kolbászt kihagyta, mert túl kemény volt neki (füstölt kolbászt tettem bele most), de a tejfölös káposzta nagyon csúszott.