Baba Séf

Tele van a tök, mert megtöltöttem

A tökről már többször volt szó ezen a helyen, hiszen nem nagyon akaródzott Főnök úrnak megenni, én meg cseleztem vele és próbálkoztam. Na most sem lett nagy sikerem, de kompromisszumos megoldás született a töltött tökkel. A töltelékkel jól lakott Teó, a tököt meghagyta az ebnek. Ezt félsikernek nevezni némi optimizmus, de jobb mint belátni ismét kudarcot vallottam és tököt csak rántva.

Töltött tököcske

Töltött tököcske

TÖLTÖTT TÖK

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

1 közepes főzőtök

15 dkg darált hús

10 dkg rizs

1 fej hagyma

3 dl tejföl

5 dkg sajt

olaj

só, bors, piros paprika

Olyan egyszerű és mutatós, érdemes belevágni. Először is ketté a megpucolt tököt. Kikaparni a magos belsejét és főzni kicsit sós, ecetes vízben (vagy nem, ha sietek ez kimarad, ilyenkor nem lesz vajpuha a tök, de nem is rossz). A hagymát felaprítani és pörkölt alapot csinálni, ebbe a husit és puhára főzni kis vízzel. Közben megfőzni a rizst. Ha minden megfőtt, akkor a húst és a rizst összekeverni, a tök felekbe tölteni, megtjfölözni, megsajtozni és beküldeni a sütőbe. A sajt megpirul, a kaja elkészül.

Ahogy említettem a töltelék nagyon ízlett a Főnöknek, kevés tököt lehetett bele csempészni, de nem túl sokat, mert akkor lebuktunk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!