Baba Séf

A sárgarépa győzelem

Régi harc ez, a hozzátáplálás második hetétől tartó küzdelem és eddig egyik csatát a másik után veszítettem el. A húsleves adott némi reményt, de igazi áttörésre csak most került sor. Teó megette a répát!

Facebookon láttam egy vicces képet, amin egy gonosz pofit vágó csecsemő portréja alá írták: “Ha öreg leszel, majd én is sárgarépapürével etetlek!”. Valljuk be van ebben valami. A reszelt alma még úgy ahogy, de sárgarépapüré??? Te megennéd? Na ezért kezdtem kísérletekbe miután a Főnök úr az első idők rendszeres próbálkozásinak alkalmával mindig kiköpte vagy szag után meg se kósolta a répát.

A levesben főtt zöldségeket szerette darálva és most is darabokban, itt be lehet csempészni a répát. Így nem adtam fel a reményt, hogy lesz még répa a bendőben, csak meg kell találnom a megfelelő receptet. Curryset egyelőre nem mertem., de fokhagyma nagy kedvenc nálunk, így azzal ötvöztem a répát és sikerült. Jó, kellett hozzá némi fasírt is, de répa volt a köret és fogyott is belőle. Szóval ha háborút nem is, de csatát nyertem. Végre!

Kell egy kis fasírt a répához

Kell egy kis fasírt a répához

FOKHAGYMÁS PÁROLT RÉPA

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

1 répa

1 gerezd fokhagyma

kevés olaj

kis só

Zsülienre vágtam, persze V gyaluval, a répát és rádobtam az olajra. Sóztam és ahogy párolódni kezdett, rányomtam a fokhagymát is. Kellett rá némi víz, de mire puha lesz, addigra finom is.

Mi is ettünk belőle, mert lelkes nem lett a gyerek, csak hajlandó és ízlett. Köretként vagy savanyúság helyett is jó, nem csak bébi kajának.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!