Baba Séf

A legegyszerűbb puha pogácsa

Icukának ajánlom ezt a posztot, mert már napok óta ígérgetem neki a receptet 🙂

Voltunk a Főnökkel a Bosnyák piacon, nagy élmény volt, vásároltuk sok finomságot. A tejesnél megláttam, hogy 400 forintért adnak fél kiló fetát, vettem hát. Ettük kenyérre kenve, de fél kiló sok így kerestem hozzá receptet. Egy se tetszett, amit találtam, így kidolgoztam a felleltek alapján a saját verziómat.

Minden halom kicsi belőle

Minden halom kicsi belőle

FETÁS POGÁCSA

(tojás nélkül már 8 hónapos kortól ehetik a babák is)

Hozzávalók:

20 dkg feta

20 dkg margarin vagy vaj

15 ek liszt

3 ek tejföl

5 dkg reszelt sajt

1 tojás

egy csipet piros paprika

A vajat vagy margarint, a fetát, a tejfölt és a lisztet a sóval összegyúrom. Én olyan fetát vettem, ami kenhető volt, ha keményebbet kapsz, akkor érdemes előtte nagylyukú reszelőn átküldeni, hogy könnyebben el lehessen oszlatni a tésztában. Lágy, rugalmas, de nem ragadós tészta lesz belőle. Ha mégsem tegyél még lisztet bele. A hűtőben pihentetem egy órát vagy többet, ahogy alakul a nap. Közben lereszelem a sajtot és felverem a tojást a piros paprikával.

A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtom, kb. fél centisre és kiszaggatom a pogikat. Sütőpapírral bélelt sütőbe ültetem őket, megkenem a tetejét mindnek a paprikás tojással (ez ha kicsi a babus és nem akarsz még ennyi tojást sem adni neki kimaradhat), majd megszóróm sajttal. Jó bőven, mert úgy az igazi, legalábbis szerintem. A sütőt 180 fokra előmelegítem, hőlégkeveréssel addig sütöm még szép piros nem lesz.

Egy tepsi sosem elég

Egy tepsi sosem elég

 

Ez a mennyiség nálunk egy nap alatt elfogyott. Frissen zseniálisan finom, apa az első tepsit eltüntette, Teó miközben majszolt egyet, mindkét kezében tartott egy pogit (később ezek is a pofijában landoltak). A legkisebb pogácsa szaggatóval dolgoztam, hogy babaméretűek legyenek a korongok.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bela Lantos says:

    Koszonom a receptet, nagyon jol sikerult. Meg egy ferfinek is nagyon egyszeru elkesziteni 🙂

  2. Teó Séfje says:

    Kedves Károly!
    Köszönöm az észrevételt, javítom gyorsan. Mindkettővel meg lehet csinálni, az eredetiben vaj van, de mivel itt babás receptek vannak és a vaj egy éves korig tilos, ezért margarint használtam. Ezért az ellentmondó infó 🙂

  3. Károly Székely says: (előzmény @Teó Séfje)

    Az összetételnél margarin van irva,a készitésnél már vaj van irva, melyik igaz??Köszönettel:Székely Károly

  4. Teó Séfje says:

    A feta sós, lágy, fehér sajt. Már sokfelé kapható. Eredetileg görög, de ehhez a recepthez jó a fetatípusú sajt is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!