Sajtos makaróni az amerikai módi

Hát először is nálam spagetti, mert az volt itthon, makaróni meg nem és most a név nem kötelez. Másodszor nem a tipikus amerikás alapra helyeztem a szószt (besameles sajtszósz), hanem a tejszín tojás kombót választottam, amit Nigella is ajánl, a fűszerezés kombinált (angolosan szerecsendió, de amerikai mód hagyma). Szóval mixeltem egyet kedvem szerint megint.

sajtosteszta1

SAJTOS MAKARÓNI

(1 éves kortól)

Hozzávalók:

fél csomag (250gr) tészta

250 ml tejszín

20 dkg sajt (többfélével az igazi)

1 tojás

fél fej vöröshagyma

2 ek olaj

1 ek vaj

só, bors, szerecsendió

sajtosteszta2

Miközben a tészta fő, előmelegítem a sütőt és elkészítem a szószt. A tejszínbe belekeverem a reszelt sajtokat (intermezzo: én maradék sajtokból csináltam, ilyenkor hóvégén az ihletet gyakran a hűtő tartalma adja, így volt ez most is, egy darab trappista, némi parmezánszerű maradék és egy kis lapka sajt is került bele darabolva), a tojást és a fűszereket. Közben a hagymát apróra vágom és megpárolom, ez is belemegy a tejszínbe. Ha a tészta megfőtt, akkor egy kivajazott tepsibe rakom és leöntöm a keverékkel. Mehet a sütőbe, piruljon szépen.

Igazán fincsi, nálam paradicsommal egészült ki, mert kellett vmi friss mellé. Érdemes tesztelni. Ha nem elég fűszeres így, akkor a szerecsendió helyett mehet az amerikásabb verzió, worchester szósz és mustár. Ez is olyan kaja, amit mindenki másképp csinál. Nálunk komoly sikert aratott apa és baba is tempósan tömte.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »