Tökölés, baba módra

Már van zsenge főzőtök a zöldségesnél, nem is túl drága, hamar készen van és nagyon finom. Íme egy bababarát változat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy direkt Teónak, mert én már évek óta nagyjából így készítem a töklotyót és hamar rádöbbentem, hogy ez babakompatibilis.

Akkor is hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon megy a főnöknek. Ugyanis nem lelkes a főzelékekért. De 5 vagy 6 falat lecsúszik, így mindig próbálkozom, hátha egyszer több lesz belőle, nemcsak előétel, hanem kedvenc. Na jó ez túlzás, de ebéd. Hússal kellene összeturmixolnom vagy egy kis pörköltszafttal vonzóbbá tenni. Mit gondoltok? Beválhat? Van értelme a cselnek?

forrás: sxc.hu

TÖKLOTYÓ mindenkinek

8 hónapos kortól vagy amikor már eszik tejfölt vagy joghurtot

1 tök, 2 dl tejföl vagy joghurt, 2 kanál liszt, kapor, só, cukor, ecet

Majdnem diétás a cucc. Hiszen a megpucolt, kikapart, legyalult (V gyalu, áldassék a TV Shop) tököt kaporral (ha nem akarod, hogy a szálak úszkáljanak a kajába használj szárítottat vagy a frisset ne vágd fel, hanem kötözd össze fehér cérnával és vedd ki a végén) és sóval, kis vízzel (mondjuk félig lepje el) felteszed főni. Hamar puhul, így ha forr, neki is állhatsz, hogy a tejfölt vagy joghurtot és a lisztet csomómentesre keverd. Ha kész borítsd bele, rotty és készen is van.

Ezen a ponton, ha a babád szereti a kevésbé ízes dolgokat vedd ki a részét. A felnőtt adagot (nálunk a babáét is, mert úgy jobban elfogadja) lehet savanyítani. Kevés ecet (bor vagy balzsamecettel nagyon nyami, de a nagyim klasszikus háztartásival csinálja és úgy is tökéletes), majd cukor. Kóstolgatással kell belőni a megfelelő ízt.

Van a tökölésnek folytatása is, holnap elmesélem, addig is a tök belsejét, amit kikapartatok, magostul tegyétek el szépen a hűtőbe.

Egyetek sokat!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »