Nálunk ez nagy sztár (hogy milyen tempóban tűnik el a pofiban, arról posztoltam videót) . Mindenki szívesen eszi, én meg roppant boldog vagyok, hogy elég egyfélét főzni az apraja és nagyjának. Az alábbi recept cseppet sem autentikus, hiszen a zöldségek kimaradnak ebből a verzióból, cserébe egyszerű és gyors, ami egy tipegőt nevelő anya számára komoly érték. Ugye?
A SZÓSZ MINDEN BABÁNAK ADHATÓ, AKI MÁR KÓSTOLTA A PARADICSOMOT ÉS A HAGYMÁT (8 HÓNAPOS KORTÓL), TÉSZTA HA NINCS GOND A GLUTÉNNAL
Hozzávalók (ha a felnőttek is eszik)
25 dkg darált sertés vagy marha (ne előkészített húst vegyetek, az szójás vacak, a hiperekben is lehet kapni hús húst), lehet pulyka is, csak én nem szoktam
1 paradicsomkonzerv (én az egész hámozottat szeretem, de a robbantott is jó)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
oregano, bazsalikom
kis cukor
durum tészta, fél csomag
A hagymát (vöröset és fokot) apróra vágva, kevés sóval megpárolom, majd mehet rá a husi, pirítom még kifehéredik. Jöhet rá a paradicsom. Nyáron persze a friss, de ilyenkor nagyon jó a konzerv is. Ha rotyog, akkor a zöldfűszerek, ízlés szerint és a paradicsom savanyúságától függő mennyiségű cukor. A hús hamar megpuhul, így gyorsan kész a szósz. A baba részét ilyenkor külön lehet tenni, a többibe mehet a bors. A tésztatfőzést nem írom le.
Ha gond van a gluténnal mehet a szósz tészta nélkül is, sajttal vagy csak úgy. Teó főnök minden verzióban szívesen fogyasztja. Általában frissen kap tészta nélkül, másnap meg tésztával, hogy legyen egy kis változatosság 🙂