Baba Séf

Egy klasszikus: töltött paprika

Ez is egy olyan étel, amit soha nem főztem mielőtt Teó megszületett. Aztán ahogy nőtt a Főnök és kiderült, hogy szereti a paradicsomos, húsos dolgokat, akkor merült fel az ötlet, hogy ne mindig bababarát bolognai legyen (recept ITT). Kell a változatosság ugye. Na ekkor felhívtam a dédit, hogy is kell csinálni. Mert ugye klasszikus receptet, rutinos kézből kell szerezni. Hát mi így csináljuk.

TÖLTÖTT PAPRIKA

(8hónapos kortól)

 

ez Teó adagja

ez Teó adagja

Hozzávalók:

30 dkg darált hús (nálunk sertés, de lehet pulyka is, ha azt jobban szeretitek)

10 dkg rizs

8 db tv paprika (a tv jelentése számomra sokáig titok volt, miért írja a zöldséges, hogy tv a paprika? na mert tölteni való)

1 fej vöröshagyma

1 robbantott paradicsom konzerv vagy 4 dl passzírozott paradicsom

olaj

2 ek liszt

só, bors

 

A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd mehet a husira, a fűszerekkel és a rizzsel együtt. Ide jó a gyors rizs is. Szóval a rizst is a húsos masszához keverem és az egészet belemasszírozom a megmosott, kicsumázott paprikákba. Mehetnek a lábasba, az a tűzre, és zutty rá a paradicsom meg egy kis víz és persze só meg cukor. Ha megfőttek (könnyű átszúrni), akkor egy vékony rántás (olajra liszt kever kavar) kerül a paradicsomszószba és már kész is.

Teó Főnök simán megeszik 1 gombócot, a paprikát nem szereti, azt meghagyja nekem róla. Szoktam paprika nélkül gombócnak is csinálni, olyankor egy tojás kerül a masszába, hogy ne hulljon szét a lábasban, az egy éven felülieknek ajánlott! 🙂

Linzer tojás nélkül

Íme a tojás nélküli linzer receptje. Én ráadásul a cukorral is spóroltam, hogy egészségesebb legyen. A porcukor erősen ajánlott, így könnyebben áll össze a tészta.

EHETI MINDEN BABA, AKI A GLUTÉNNAL BARÁTSÁGBAN VAN

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor (csak 4 evőkanállal tettem bele)

sütőpor (ezt se muszáj)

citromhéj reszelt (a zacskósat veszem,hogy ne kelljen azon morfondírozni mivel kenték a citromot, egyébként kihagyható, de illatosabb lesz tőle)

tojással szebb lesz a tészta, 1 db elég bele (vagy csak a sárgája, mivel a fehérje allergén inkább), ha már ehet a kicsi, egyébként a bevezetéshez is jó, mert kevés arányaiban a tojás

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a cukor. Sokáig kell gyúrni, a kezed melege olvasztja meg a margarint, így áll össze a tészta. Ha tojás is kerül bele az az utolsó. Ha a tészta kész, mehet a hűtőbe. Fél óra kell neki. Aztán lehet nyújtani, jó vékonyra, hogy ne legyenek ducik a sütik. Én virágokat szaggattam belőle.

Sütőpapírra velük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe. Hamar kész, nem mértem, néztem, látszik, ha kezd színe lenni, akkor kész.

linzerek

linzerek

 

Lehet lekvárral ragasztani, mindenféle formára szaggatni, porcukorral meghinteni. Kinek ízlése szerint. Édesség, szóval nem a legegészségesebb uzsonna, de érdemes megcsinálni. Főleg, ha akad segítő, apró kéz, aki gyúr, szaggat és tepsibe pakol. Aztán meg a szájába.

Nem babakaja, de ha valami édesség jól esne, akkor mindenkinek jó lesz.

 

Szóval ez szép, mert a formája bármilyen lehet és illatos, mert a citromhéj azzá teszi és finom is. Hamm! Előzmény ITT

Sharing is caring!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!