Baba Séf

Banánkenyér, nálunk mogyorós

Nem vártam tovább kipróbáltuk a mogyorót, aztán majd jöhet a dió is. Szívesen sütök, a családban van néhány diófa, nem halasztgattam hát a bevezetést. Ahogy sejtettük simán ment, íme a recept, amit lehet persze olajos magvak nélkül is sütni, úgy abszolút bababarát.

A sütit Nigellától nyúltam. Ha édesség, akkor nálam ő az etalon. Persze kevesebb cukorral, mert a válásés drogbotrány előtti formája nekem kissé túl dús, de ha házisüteményről van szó érdemes követni.

Banánkenyérből vastag szelet kell

Banánkenyérből vastag szelet kell

BANÁNKENYÉR NIGELLA MÓDRA

1 éves kortól (dió nélkül a tojás bevezetése után bármikor)

Hozzávalók:

3 nagy vagy 4 kicsi, túlérett, már már folyós banán pépesítve

9 evőkanál liszt

2 teáakanál sütőpor

egy késhegynyi szódabikarbóna

6 evőkanál cukor

2 tojás

fél kocka Ráma (vagy vaj, ha azzal szoktál sütni)

60 gramm (két marék) tört dió vagy mogyoró  elhagyható

1 teáskanál vanília aroma

mazsola (én nem tettem)

A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát és a sütőport. A cukrot kikeverem a lágy vajjal (ér kicsit olvasztani is), majd hozzáadom a tojásokat és a banánpürét, na meg az aromát. Keverem, kavarom, majd a liszttel összeöntöm. A végén mehet a darát dió vagy mogyoró.

Előmelegített 175 fokos sütőben sütöm, kb. egy órán át. A tűpróba mondja meg mikor jó. Szeletelni szépen csak akkor lehet, ha már kihűlt.

Nagyon fincsi, sokáig puha, lehet uzsonna vagy desszert vagy csak úgy.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!