Az alapot, ami lopott ötleten alapul, már megírtam, ITT elolvashatod. Azóta variálom és most egy olyan verziót sikerült megalkotni, amit érdemes közzétenni.
Ajánlom elsősorban Máté Gábornak, mert fagyi és rumaroma 🙂
A házilag, gép nélkül gyártott fagyival egy baj van, hogy azonnal meg kell enni, nem tárolható, ezért érdemes kisebb mennyiségeket csinálni. Például 10 szem szilvából 3 főnek.
RUMOS SZILVAFAGYI, GYEREKEKNEK IS
(8 hónapos kortól)
Hozzávalók:
10 vagy 12 szem magozott, fagyasztott szilva
2 dl habtejszín
1 ek cukor
rumaroma (vagy ha felnőtteknek készül, akkor rum)
fahéj (ezt másodszor nem tettem bele és így nekem jobban ízlett, de lehet próbálgatni)
A fagyott szilvákat a többi hozzávalóval leturmixoljuk. Érdemes a tejszínt lassan adagolni, hogy a megfelelő állagnál megállhassunk. Nekem most elég volt másfél deci, hogy fagyiszerű legyen. Olyan igazi kemény fagylalt nem lesz, de nagyon gyümölcsös és krémes, ami kijön a turmixból. Lehet több cukorral, de én szeretem, ha érvényesül a gyümölcs íze.
Ebben a melegben megéri a fáradozást, főleg, hogy nincs vele sok meló.