Baba Séf

Megint fagyi

Az alapot, ami lopott ötleten alapul, már megírtam, ITT elolvashatod. Azóta variálom és most egy olyan verziót sikerült megalkotni, amit érdemes közzétenni.

Ajánlom elsősorban Máté Gábornak, mert fagyi és rumaroma 🙂

A házilag, gép nélkül gyártott fagyival egy baj van, hogy azonnal meg kell enni, nem tárolható, ezért érdemes kisebb mennyiségeket csinálni. Például 10 szem szilvából 3 főnek.

IMG_20140720_112234

tejszínhabbal csinosan

RUMOS SZILVAFAGYI, GYEREKEKNEK IS

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

10 vagy 12 szem magozott, fagyasztott szilva

2 dl habtejszín

1 ek cukor

rumaroma (vagy ha felnőtteknek készül, akkor rum)

fahéj (ezt másodszor nem tettem bele és így nekem jobban ízlett, de lehet próbálgatni)

 

A fagyott szilvákat a többi hozzávalóval leturmixoljuk. Érdemes a tejszínt lassan adagolni, hogy a megfelelő állagnál megállhassunk. Nekem most elég volt másfél deci, hogy fagyiszerű legyen. Olyan igazi kemény fagylalt nem lesz, de nagyon gyümölcsös és krémes, ami kijön a turmixból. Lehet több cukorral, de én szeretem, ha érvényesül a gyümölcs íze.

Ebben a melegben megéri a fáradozást, főleg, hogy nincs vele sok meló.

 

Házi fagyi gép nélkül

Örök hálám kedvenc gasztrobloggeremnek ezért a receptért. Az eredetit itt találjátok a Csak, mert szeretemen. Én egy kicsit variáltam rajta, de az alapötlet, ami annyira egyszerű és nagyszerű neki köszönhető.

Nem kell hozzá más csak egy turmix és némi fagyasztott gyümölcs. Nálunk barack volt a hűtőben, mert Teó tavaly ősszel nagyon kedvelte így a nagyik és a dédi extrém mennyiséget vásároltak és tettek fagyasztóba, még mindig akad belőle. Na ezeket az utolsó adagokat varázsoltam fagyivá.

FAGYI HÁZILAG

8 hónapos kortól (ha megy a tejszín vagy a joghurt már kipróbálhatjátok)

nem tudok szépen tálalni, de finom lett

nem tudok szépen tálalni, de finom lett

 

Hozzávalók:

negyed kiló fagyasztott gyümölcs

4 evőkanál habtejszín (vagy tejföl vagy joghurt, amit ehet a baba)

1 evőkanál méz vagy 2 evőkanál cukorszirup (egy adag cukrot két adag vízzel összeforralni, majd visszahűteni)

20 csepp vanília aroma (elhagyható)

 

 

Én 3 fél barackot tettem a turmixba, 3 evőkanál tejszínnel és egy evőkanál mézzel, na meg az aromával. Mivel elég vacak masinám van ezért 2 max. 3 percig kellett járatni és közben kevergetni a masszát, hogy homogén pép legyen. Egy jobb géppel ez egy perces művelet. (Álmaim Kitchen Aidjével biztos 2 zümm és kész.)

Teó Főnök a széléről kapta az olvadt részt, hogy nehogy megfájduljon a torka a hideg péptől. Nagyon tetszett neki. Legközelebb kipróbáljuk banánnal is. Ennél tutibb gyümölcsfagyit úgyse tudsz csinálni, főleg nem ilyen gyorsan. Egy hátránya van, hogy azonnal meg kell enni, de szerintem ezzel nem lesz gond 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!