Az első süti, amit megtanultam csinálni. Mert nem kellett hozzá se szakácskönyv, se tudomány. Ez az a piskóta volt. Ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál liszt, így szólt nagyi (már dédi, nem tudom megszokni, hogy az én nagyim teó dédije) utasítása. Na ezt még egy három éves is meg tudja jegyezni! Tehát 2 év és már Teó diktál, de most még én voltam elkövető. És mi mást is piskótáztam volna, mint némi meggyet, hiszen annak van szezonja, így beálltam a sorba. Nézzük az én meggyes piskótámat!
MEGGYES PISKÓTA
(1 éves kortól, vagy ha már lehet tojást)
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek (nálam csak 3) cukor
2 marék kimagozott meggy
1 kk szódabikarbóna vagy sütőporból fél zacskó
házi vaníliás cukor (nem kötelező)
Az elkészítés a hagyományos. A tojások fehérjét habbá verem, a sárgákat a cukorral kikeverem. A sütőporos lisztet és a habot kanalanként adom hozzá, óvatosan keverve. A kimagozott meggyet a házi vaníliás cukorban meghempergetem. Egy szilikon formába öntöm a tésztát, bele a gyümölcsöt és 180 fokon hőlégkeveréssel sütöm, látszik mikor jó a színe.