Baba Séf

Cseles csirke

darálás előtt se szép, utána kifejezetten csúnya, de finom

darálás előtt se szép, utána kifejezetten csúnya, de finom

Teó főnök elég vércsés, szívesen eszik húst és mennyiségileg se kispályás, de a csirke nem tartozik a kedvencei közé. Az első igazi kudarc a szakirodalom szerint elkészített, enyhén sós vízben főtt, csirkemell volt. Hat hónaposan úgy köpte ki, hogy többé a száját se nyitotta ki. Próbálkoztunk a hazai baba klasszikussal vagyis húslevesben főtt zöldségek és csirke, nem aratott nagy sikert. Ha éhes eszeget belőle, de a zöldség jobban megy, mint a hús és hamar be is fejezi az evést.

Érdekes módon a csirkénél a zöldségféléket mágikus módon vonzóvá tévő joghurt sem vált be. Hiába daráltam le és kevertem joghurttal, nem sikerült a csel. Gyümölccsel se kellett a hús, próbáltam párolt almával, a zöldségek után, az sem nyert. Végül a már oly sok formában sikert aratott paradicsomszósz lett a megoldás.

Bio, öko, tanyasi

Biohúsra nem telik. Az a néhány gazda, aki igazolni tudja, hogy a legelőin semmi vegyszer évek óta, aranyárban méri a húst. Tanyasit azonban tudunk néha szerezni és lelkesen fedeztem fel, hogy a hiperek polcán is van Tanyasi. Ez a márkanév és honlap szerint valóban szabadtartású és nem tápon nevelt csirkéket tartalmaznak a zacskók. Én bízom bennük, bár sokan mondogatták, hogy nem tudhatom, ami igaz, nem én hintem a kukoricát a tyúkok elé.

forrás: sxc.hu

forrás: sxc.hu

SÓN CSIRKE

6 hónapos kortól

Hozzávalók:

1 csirke

1 kg só

1 alma

esetleg némi kakukkfű vagy majoranna

Elég retró kaja, de ennél elronthatatlanabb és kevésbé fűszeres módszer a csirke elkészítésére, tudtommal, nincs. Fogod őccsirkeségét, megmosod. Egy tepsi aljára beöntöd a sót, erre az ágyra heveredik a csirke, mellével felfelé. Ezt nem írnám így le külön, de legutóbb apát kértem meg, hogy tegye sütőbe a csireket, mert ez ugye elronthatatlan, hát sikerült a mellére raknia szegényt, így a fincsi pirult bőrről a mellen le kellett mondanunk. Szóval csirke sóra, a belsejébe egy mosott alma és előtte, ha gondolod némi zöldfűszer, de enélkül is kitűnő. Aztán sütő, 200 fok, ameddig szép piros nem lesz a bőre.

Na ez remek kaja, a válogatós gyereknek pedig egy kis hagymás paradicsomszósszal daráltam össze. A bal mell egy vacsira becsúszott!

A SZÓSZ

Hozzávalók:

2 dl paradicsomszósz

1 hagyma

2 fokhagyma

kevés olaj

só, cukor

A hagymát és a fokhagymát apróra vágva pirítani kezdjük az olajon. Kis só és ha puha rálöttyintjük a paradicsomlevet. Keverés,  kóstolás, cukrozás, még egy rotty és máris kész. Majdnem mint a pizzaszósz, csak nincs benne zöldfűszer.

Ínycsiklandó, bababarát szószok receptjére vevő vagyok. Ha akad a tarsolyban, oszd meg velem!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!