Hagytam magam megdumálni a piacon és vettem másfél kiló zöldborsót. Szívesen rágcsálom nyersen és Teó Főnök is kedveli ebben a formában is, gondoltam elfogy. Háááát. Lett belőle egy húsleveses fazéknyi (ez a legnagyobb edényem) zöldborsóleves és eszegettünk is szépen a pucolásban is aktívan résztvevő segéderővel, de mégis maradt egy jó adag. Kezdeni kellett vele valamit, tokány lett belőle.
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
Hozzávalók:
30 dkg sertés hús (nálam karaj)
kb. ugyanennyi zöldborsó
egy fej vöroshagyma
1 ek mustár
1 dl tejszín
3 ek liszt
olaj
só, bors
petrezselyem
A húst csíkokra vágom, a hagymát kicsi kockákra. A hagyma kevés olajon párolódik, miközben a húscsíkokat a sózott, borsozott lisztben megforgatom. Mehet a hagymára, mellé a zöldborsó, felöntöm vízzel és rotyogtatom. Ha a hús puha, akkor a felaprított petrezselyem, a tejszín és a mustár is a lábasba kerül. Ezzel összeforralom és máris kész.
Nálunk rizs került hozzá, de el tudom képzelni krumplival is. Nem volt rossz tejszín és mustár nélkül sem, de nekem hiányzott belőle vmi karakteresebb dolog és a mustár jó öltetnek tűnt. A baba adagját ki lehet venni belőle a tejszín, mustár kombó előtt.
Ti is kreáltok recepteket, ha valami maradt a hűtőben?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: