Ez is egy olyan étel, amit soha nem főztem mielőtt Teó megszületett. Aztán ahogy nőtt a Főnök és kiderült, hogy szereti a paradicsomos, húsos dolgokat, akkor merült fel az ötlet, hogy ne mindig bababarát bolognai legyen (recept ITT). Kell a változatosság ugye. Na ekkor felhívtam a dédit, hogy is kell csinálni. Mert ugye klasszikus receptet, rutinos kézből kell szerezni. Hát mi így csináljuk.
TÖLTÖTT PAPRIKA
(8hónapos kortól)
Hozzávalók:
30 dkg darált hús (nálunk sertés, de lehet pulyka is, ha azt jobban szeretitek)
10 dkg rizs
8 db tv paprika (a tv jelentése számomra sokáig titok volt, miért írja a zöldséges, hogy tv a paprika? na mert tölteni való)
1 fej vöröshagyma
1 robbantott paradicsom konzerv vagy 4 dl passzírozott paradicsom
olaj
2 ek liszt
só, bors
A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd mehet a husira, a fűszerekkel és a rizzsel együtt. Ide jó a gyors rizs is. Szóval a rizst is a húsos masszához keverem és az egészet belemasszírozom a megmosott, kicsumázott paprikákba. Mehetnek a lábasba, az a tűzre, és zutty rá a paradicsom meg egy kis víz és persze só meg cukor. Ha megfőttek (könnyű átszúrni), akkor egy vékony rántás (olajra liszt kever kavar) kerül a paradicsomszószba és már kész is.
Teó Főnök simán megeszik 1 gombócot, a paprikát nem szereti, azt meghagyja nekem róla. Szoktam paprika nélkül gombócnak is csinálni, olyankor egy tojás kerül a masszába, hogy ne hulljon szét a lábasban, az egy éven felülieknek ajánlott! 🙂
Kommentek