Baba Séf

Sajtos makaróni az amerikai módi

Hát először is nálam spagetti, mert az volt itthon, makaróni meg nem és most a név nem kötelez. Másodszor nem a tipikus amerikás alapra helyeztem a szószt (besameles sajtszósz), hanem a tejszín tojás kombót választottam, amit Nigella is ajánl, a fűszerezés kombinált (angolosan szerecsendió, de amerikai mód hagyma). Szóval mixeltem egyet kedvem szerint megint.

sajtosteszta1

SAJTOS MAKARÓNI

(1 éves kortól)

Hozzávalók:

fél csomag (250gr) tészta

250 ml tejszín

20 dkg sajt (többfélével az igazi)

1 tojás

fél fej vöröshagyma

2 ek olaj

1 ek vaj

só, bors, szerecsendió

 

 

sajtosteszta2

Miközben a tészta fő, előmelegítem a sütőt és elkészítem a szószt. A tejszínbe belekeverem a reszelt sajtokat (intermezzo: én maradék sajtokból csináltam, ilyenkor hóvégén az ihletet gyakran a hűtő tartalma adja, így volt ez most is, egy darab trappista, némi parmezánszerű maradék és egy kis lapka sajt is került bele darabolva), a tojást és a fűszereket. Közben a hagymát apróra vágom és megpárolom, ez is belemegy a tejszínbe. Ha a tészta megfőtt, akkor egy kivajazott tepsibe rakom és leöntöm a keverékkel. Mehet a sütőbe, piruljon szépen.

Igazán fincsi, nálam paradicsommal egészült ki, mert kellett vmi friss mellé. Érdemes tesztelni. Ha nem elég fűszeres így, akkor a szerecsendió helyett mehet az amerikásabb verzió, worchester szósz és mustár. Ez is olyan kaja, amit mindenki másképp csinál. Nálunk komoly sikert aratott apa és baba is tempósan tömte.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!