Vannak dolgok, amiket az ember gyerekként szórakozatónak talál, felnőttként meg terhesnek. Na ilyen nálam a panírozás. A nagyi mellett állni a hokedlin és a szakajtóban lévő lisztbe forgatni a kiklopfolt husikat, remek vasárnap délelőtti program volt kiskoromban. Most azonban nagyon utálatosnak tartom a panírozást, sokáig tart (utána sütni is) és rengeteg kosz és mosogatnivaló van vele meg egyébként is időrabló tevékenység. Maga a macera. Annyira ódzkodom tőle, hogy bár az egyik kedvenc kajám a rántott karfiol nem szoktam csinálni (mondjuk az megamacera, a főzéssel együtt). Most mégis rászántam magam, hogy rántsak méghozzá patisszont.
Teó Főnök eddig nem lelkesedett a tökért. A tökfőzeléket elnyammogta, de korántsem szerette annyira, mint mondjuk a joghurtos újkrumplit (recept ITT). A tökropogóst csak csellel lehetett megetetni vele (a trükköt ITT olvashatod) és a második adag végén le is buktam, azóta nem kísérletezem. Most a patisszon került sorra, csak az volt igazán szép a zöldségesnél, így vettem és rántottam. Kicsit izgultam, hogy eszi nem eszi, mert a tök az tök, hát nyelte, mint kacsa a nokedlit.
Remek, hogy szereti, élvezet nézni ahogy az olajos pofijába tömi a félhold alakú szeleteket, de az hogy rántanom kell elkeserít.
TE HOGY PANÍROZOL?
1. nylon zsákokkal
az egyikben liszt, a másikban a morzsa, beledobod rázogatod, kiszeded
előny: nincs mosogatnivaló
hátrány: a tojást nem kezeli, a kezed tuti szutykos lesz
2. egyik kéz liszt, a másik morzsa
a ballal csak a morzsába forgatsz a jobbal csak a lisztbe, így nem lesz vastag réteg panír az ujjaidon
előny: valóban csak vékpony réteg lesz
hátrány: nem a leggyorsabb módszer és valamennyi így is tapad az ujjakra
3. mindent villával
mikor minden fázisban villát használsz a beforgatáshoz
előny: a kezed tiszta marad
hátrány: megy ez valakinek jó sebességgel????
Van más trükkötök? Létezik olyan, hogy panírozó gép? Hogy álltok az előpanírozott, fagyasztott dolgokkal?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: