Baba Séf

A rántott kell, segítség!

Vannak dolgok, amiket az ember gyerekként szórakozatónak talál, felnőttként meg terhesnek. Na ilyen nálam a panírozás. A nagyi mellett állni a hokedlin és a szakajtóban lévő lisztbe forgatni a kiklopfolt husikat, remek vasárnap délelőtti program volt kiskoromban. Most azonban nagyon utálatosnak tartom a panírozást, sokáig tart (utána sütni is) és rengeteg kosz és mosogatnivaló van vele meg egyébként is időrabló tevékenység. Maga a macera. Annyira ódzkodom tőle, hogy bár az egyik kedvenc kajám a rántott karfiol nem szoktam csinálni (mondjuk az megamacera, a főzéssel együtt). Most mégis rászántam magam, hogy rántsak méghozzá patisszont.

Teó Főnök eddig nem lelkesedett a tökért. A tökfőzeléket elnyammogta, de korántsem szerette annyira, mint mondjuk a joghurtos újkrumplit (recept ITT). A tökropogóst csak csellel lehetett megetetni vele (a trükköt ITT olvashatod) és a második adag végén le is buktam, azóta nem kísérletezem. Most a patisszon került sorra, csak az volt igazán szép a zöldségesnél, így vettem és rántottam. Kicsit izgultam, hogy eszi nem eszi, mert a tök az tök, hát nyelte, mint kacsa a nokedlit.

Remek, hogy szereti, élvezet nézni ahogy az olajos pofijába tömi a félhold alakú szeleteket, de az hogy rántanom kell elkeserít.

forrás: pixabay

forrás: pixabay

 

TE HOGY PANÍROZOL?

1. nylon zsákokkal

az egyikben liszt, a másikban a morzsa, beledobod rázogatod, kiszeded

előny: nincs mosogatnivaló

hátrány: a tojást nem kezeli, a kezed tuti szutykos lesz

2. egyik kéz liszt, a másik morzsa

a ballal csak a morzsába forgatsz a jobbal csak a lisztbe, így nem lesz vastag réteg panír az ujjaidon

előny: valóban csak vékpony réteg lesz

hátrány: nem a leggyorsabb módszer és valamennyi így is tapad az ujjakra

3. mindent villával

mikor minden fázisban villát használsz a beforgatáshoz

előny: a kezed tiszta marad

hátrány: megy ez valakinek jó sebességgel????

 

Van más trükkötök? Létezik olyan, hogy panírozó gép? Hogy álltok az előpanírozott, fagyasztott dolgokkal?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!