Az arab konyhában a fahéj a húsok egyik alapfűszere. Ezt először Bachernél olvastam, aztán megem is megtapasztaltam, ahogy azt is, hogy bár a fahéjas csigán felnőtt agyamnak ez fura, az ízlelőbimbóim lelkesek tőle. Szóval hús és fahéj, tuti páros. Ráadásul a fahéjnak emésztéstserkentő hatása van, emiatt érdemes mielőbb bevezetni a picik étrendjébe. Nálunk az első fahéjas párolt alma már 6 hónaposan becsúszott a pofiba.
De nézzük hogyan is lehet magyar konyhabaráttá tenni a fahéjas húst.
TEJSZÍNES CSIRKERAGU
7 vagy 8 hónapos kortól
Hozzávalók:
1 csirkemell
3 dl tejszín
1 vöröshagyma
fahéj, szerecsendió
só
A hagymát apróra vágom, dinsztelem, ráteszem a kis kockákra vágott husit, körbepirítom. Ha mindenhol kifehéredett, akkor kevés fahéjjal meghintem és reszelek rá egy kevés szerecsendiót is. Sózóm, keverem és felöntöm tejszínnel. Ebben párolom készre.
A köret, ha a baba még tojásmentes, akkor durumtészta, egyébként bármilyan pasta megteszi.
Tudom mindenkinek van saját tejszínes csirke receptje, de ez talán egy kicsit izgalmasabb a szokásos fokhagymás változatnál (ami persze szintén finom).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: