Persze hogy nem pörkölt, hanem paprikás, de olyan jól hangzik, hogy karfiol pörkölt. A húsevők megtévesztése a cél 🙂
Már régen készítek pörköltalapra mindenféle finom zöldséges ételt. Íme három ezek közül, amit érdemes kipróbálni, valamelyik biztos ízleni fog a családnak!
KARFIOL PÖRKÖLT
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
olaj
só, bors, piros paprika
A karfiolt rózsáira szedem és enyhén sós vízben megfőzöm. Csinálok egy paprikás pörkölt alapot a kockára vágott hagymából, rádobom a főtt karfiol, teszek hozzá tejfölt bőven és már készen is van. Főtt tésztával szoktam kínálni, laktató és finom ebéd. A baba kaphatja tészta nélkül vagy készítheted durumtésztával és akkor ugyanazt eszi az egész család.
ZÖLDBORSÓ PÖRKÖLT
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
fél kiló zöldborsó (fagyasztottból is jó)
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
2 marék reszelt sajt
olaj
só, bors, paprika
A pörkölt alapot elkészítem, ha puha a hagyma és a fűszerek is a lábasban vannak, akkor mehet a zöldborsó és persze némi víz. Ha megpuhult a borsó, akkor tejfölözök, megrottyantom. Tálalni nokedlivel és sajttal, lustaság esetén főtt tésztával szoktam. Ahogy a karfiolnál úgy itt is érvényes, vagy tészta nélkül vagy durummal a babának.
PASZULY
10 hónapos kortól
Hozzávalók:
egy kiló zöldbab (fagyasztott is jó, konzerv nem)
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
3 dl tejföl
só, bors, piros paprika
Úgy készül, ahogy a zöldborsó, de a tejföllel behabarom a végén, ehhez ugyanis nem szoktam tésztát adni. Valójában a zöldbab főzelék paprikás változata, de kellett egy harmadik, hogy teljes legyen a poszt, így bekerült a pörköltek közé. Mondjuk az alap ugyanaz.
Ti miből csináltok még pörköltet? (a húson kívül persze)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: