Nem vártam tovább kipróbáltuk a mogyorót, aztán majd jöhet a dió is. Szívesen sütök, a családban van néhány diófa, nem halasztgattam hát a bevezetést. Ahogy sejtettük simán ment, íme a recept, amit lehet persze olajos magvak nélkül is sütni, úgy abszolút bababarát.
A sütit Nigellától nyúltam. Ha édesség, akkor nálam ő az etalon. Persze kevesebb cukorral, mert a válásés drogbotrány előtti formája nekem kissé túl dús, de ha házisüteményről van szó érdemes követni.
BANÁNKENYÉR NIGELLA MÓDRA
1 éves kortól (dió nélkül a tojás bevezetése után bármikor)
Hozzávalók:
3 nagy vagy 4 kicsi, túlérett, már már folyós banán pépesítve
9 evőkanál liszt
2 teáakanál sütőpor
egy késhegynyi szódabikarbóna
6 evőkanál cukor
2 tojás
fél kocka Ráma (vagy vaj, ha azzal szoktál sütni)
60 gramm (két marék) tört dió vagy mogyoró elhagyható
1 teáskanál vanília aroma
mazsola (én nem tettem)
A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát és a sütőport. A cukrot kikeverem a lágy vajjal (ér kicsit olvasztani is), majd hozzáadom a tojásokat és a banánpürét, na meg az aromát. Keverem, kavarom, majd a liszttel összeöntöm. A végén mehet a darát dió vagy mogyoró.
Előmelegített 175 fokos sütőben sütöm, kb. egy órán át. A tűpróba mondja meg mikor jó. Szeletelni szépen csak akkor lehet, ha már kihűlt.
Nagyon fincsi, sokáig puha, lehet uzsonna vagy desszert vagy csak úgy.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: