Baba Séf

Banánkenyér, nálunk mogyorós

Nem vártam tovább kipróbáltuk a mogyorót, aztán majd jöhet a dió is. Szívesen sütök, a családban van néhány diófa, nem halasztgattam hát a bevezetést. Ahogy sejtettük simán ment, íme a recept, amit lehet persze olajos magvak nélkül is sütni, úgy abszolút bababarát.

A sütit Nigellától nyúltam. Ha édesség, akkor nálam ő az etalon. Persze kevesebb cukorral, mert a válásés drogbotrány előtti formája nekem kissé túl dús, de ha házisüteményről van szó érdemes követni.

Banánkenyérből vastag szelet kell

Banánkenyérből vastag szelet kell

BANÁNKENYÉR NIGELLA MÓDRA

1 éves kortól (dió nélkül a tojás bevezetése után bármikor)

Hozzávalók:

3 nagy vagy 4 kicsi, túlérett, már már folyós banán pépesítve

9 evőkanál liszt

2 teáakanál sütőpor

egy késhegynyi szódabikarbóna

6 evőkanál cukor

2 tojás

fél kocka Ráma (vagy vaj, ha azzal szoktál sütni)

60 gramm (két marék) tört dió vagy mogyoró  elhagyható

1 teáskanál vanília aroma

mazsola (én nem tettem)

A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát és a sütőport. A cukrot kikeverem a lágy vajjal (ér kicsit olvasztani is), majd hozzáadom a tojásokat és a banánpürét, na meg az aromát. Keverem, kavarom, majd a liszttel összeöntöm. A végén mehet a darát dió vagy mogyoró.

Előmelegített 175 fokos sütőben sütöm, kb. egy órán át. A tűpróba mondja meg mikor jó. Szeletelni szépen csak akkor lehet, ha már kihűlt.

Nagyon fincsi, sokáig puha, lehet uzsonna vagy desszert vagy csak úgy.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!