Baba Séf

Csirkemell csíkokat a pracliba

Régi tréfa, mi kihagytuk, amikor a babáknak csirke alsócombot adnak a kezükbe és úgy fotózzák őket. Mókás és a legtöbb kicsi valóban szereti rágcsálni róla a husit. Ha ezt nem is teszteltük, azért a húsdarabkák kézbe adását már igen és bár minden szaftos lett pulcsitól a pultig, azért megérte. És ami a legjobb, hogy ette hozzá a paradicsomsalátát is! Igaz azt még én adagoltam.

csirkesalival

FŰSZERES CSIRKEMELLCSÍKOK PARADICSOMSALÁTÁVAL

(10 hónapos kortól, de a bátrak a húst már korábban is adhatják)

Hozzávalók a csirkéhez:

1 csirkemell

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

fűszerkeverék (ha ezt nem akarod, akkor só és bors meg egy kis kakukkfű is jó lesz)

kevés olaj

Salátához:

4 db paradicsom

fél fej hagyma

2 kanál oliva

1 kanál balzsamecet

kevés só

A paradicsomsaláta az első, mert ha áll finomabb. A karikára vágott parikat és az apróra vágott hagymát kicsit sózom, majd meglocsolom olajjal (nekem az aszalt paradicosmról maradt oliva volt kéznél) és balzsamecettel. Keverem, kavarom, kész.

A hús is ilyen bonyolult. A fűszerek, hagymák és olaj keverékébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat, kb. 20 perc után pedig teflonba dobjuk őket. Én úgy szeretem, ha jól megpirult.

Körettel nem fáradtam, egy kis baguett megfelelt mindenkinek.

A legjobb ezekben a receptekben, hogy nyáron alig 10 percre kell begyújtani a tűzhelyet és mégis meleg kaja van. Jusson eszetekbe a kánikulában!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!