Régi tréfa, mi kihagytuk, amikor a babáknak csirke alsócombot adnak a kezükbe és úgy fotózzák őket. Mókás és a legtöbb kicsi valóban szereti rágcsálni róla a husit. Ha ezt nem is teszteltük, azért a húsdarabkák kézbe adását már igen és bár minden szaftos lett pulcsitól a pultig, azért megérte. És ami a legjobb, hogy ette hozzá a paradicsomsalátát is! Igaz azt még én adagoltam.
FŰSZERES CSIRKEMELLCSÍKOK PARADICSOMSALÁTÁVAL
(10 hónapos kortól, de a bátrak a húst már korábban is adhatják)
Hozzávalók a csirkéhez:
1 csirkemell
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerkeverék (ha ezt nem akarod, akkor só és bors meg egy kis kakukkfű is jó lesz)
kevés olaj
Salátához:
4 db paradicsom
fél fej hagyma
2 kanál oliva
1 kanál balzsamecet
kevés só
A paradicsomsaláta az első, mert ha áll finomabb. A karikára vágott parikat és az apróra vágott hagymát kicsit sózom, majd meglocsolom olajjal (nekem az aszalt paradicosmról maradt oliva volt kéznél) és balzsamecettel. Keverem, kavarom, kész.
A hús is ilyen bonyolult. A fűszerek, hagymák és olaj keverékébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat, kb. 20 perc után pedig teflonba dobjuk őket. Én úgy szeretem, ha jól megpirult.
Körettel nem fáradtam, egy kis baguett megfelelt mindenkinek.
A legjobb ezekben a receptekben, hogy nyáron alig 10 percre kell begyújtani a tűzhelyet és mégis meleg kaja van. Jusson eszetekbe a kánikulában!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: