Minden jót lehet turbózni, a tejbegríz nálunk már akkor a kedvencek közé tartozott, amikor tej se volt benne. (Íme az a poszt, aminek a végén fellelhető az egy év alatti vagy egyéb okból tejmentes étrenden lévők számára javasolt változat. ) Most hogy már volt fagyi meg kuglóf, bevetettük a régi kedvencet, csak épp feles tejjel készült, na meg egy kis extrával, így lett belőle deluxe kaja.
FAHÉJAS ALMÁS TEJBEGRÍZ
1 éves kortól (vagy tej nélkül akár 7 hónapos kortól)
Hozzávalók:
3 dl tej és ugyanannyi víz vagy 6 dl tej vagy 6 dl víz, attól függ hogy álltok a tej bevezetésével
6 kanál gríz
egy kis alma megpucolva, felszeletelve
2 ek cukor
fahéj
egy kanál margarin
Az almát a margarinon a cukor felével és a fahéjjal megpárolom. Pár perc és levet ereszt, fakanállal is vághatóvá válik, na ekkor mehet rá a folyadék (tejes víz vagy ami kell), Majd kanalanként, folyamatos keverés mellett a gríz. A végén még egy kis cukor, esetleg vaníliás cukor és pár rotty után kész is a finomság.
Ha nagyon extrát akarsz, akkor főzd sűrűre és vizes tálkákba töltsd, majd hagyd kihűlni. Akkor ki lehet borítani a tálkból és így kerülhet asztalra, esetleg valamilyen öntettel, máris komoly édességnek tűnik.
Desszertnek se rossz, de lehet belőle főétkezés, kinek hogy tetszik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: