Ma volt az első nagyfiús kajálás. Nem elég, hogy nem pép, de husi és köret, savanyúság még nem volt, de akkor is. Igazán menő dolog, hogy szépen lassan ugyanazt eszi a Főnök úr, mint a szülei. Nemcsak nekem lesz könnyebb az élet, hogy egyfelé kell főzni, hanem a fogacskáinak is jót tesz (igen jól állunk ezen a fronton, már van 12 darab!). Ha már ilyen szép számmal akadnak, akkor adjunk nekik munkát! Persze a lenti kaját össze is lehet turmixolni és akkor fogak nélkül is fogyasztható.
Szóval apró falatokra vágtuk a husit és a krumplit és (persze apa tányérjából) ment be a pofiba. Nagyon tetszett, nagyon ízlett. Egyszerű és gyors nyári kaját kínáltunk így. Íme a receptek.
HIRTELEN SÜLT KARAJ FOKHAGYMÁVAL
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
6 szelet karaj kiklopfolva
4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
kevés só
Alaposan kiverem a hús mindkét oldalát és kevés sóval meghintem. A szétnyomott fokhagyma gerezdekkel megkenem a húst és mehet az olajba. Hamar készen van, de muszáj mellette állni, mert ha túlsül, akkor kemény lesz. Pár perc oldalanként és máris fincsi. A babának 1×1 centis kockákra vágtuk. A pirult fokhagymából ő nem kapott, az a felnőtt ebédbe került.
PETREZSELYMES KRUMPLI
6 és fél 🙂 hónapos kortól, aki ehet főzeléket, annak már ez is mehet
Hozzávalók:
18 db kicsi parázs újkrumpli
1 csokor petrezselyemzöld
kevés olaj, kevés só
Az új krumplit megsúrolom, majd megfőzöm egészben. Kevés olajon megfuttatom a petrezselymet, rá a főtt krumplik, kevés só, pár pörgetés és kész.
A nagyoknak mehet hozzá persze saláta, a nagyon piciknek pedig csak a krumpli megtörve. Ez az ebéd fél óra alatt kész lett és ennek nagy része az volt még főtt a krumpli. Szóval kevés idő, komoly siker!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: