Baba Séf

Dédiféle babarágcsa

A nagyi, aki Teó születésével dédivé lépett elő a kelt tészták nagy mágusa. Legendás kakaóscsigája és buktája van, a túrós táskáért többen ölre mennének, ha nem készítene mindig dupla adagot. Mivel lelkes immár dédmama, nagyon várta, hogy süthessen a család legifjabb tagjának. Ahogy közeledett a tojás tilalom vége, kitaláltuk ezt, az egyébként komoly sikereket arató, nasi rudat.

Pollinak ízlett

Hozzávalók:

20 dkg liszt

2 dkg élesztő

1 dl langyos víz

1 evőkanál margarin

1 tojás sárgája

1 teáskanál cukor

Az elkészítés pofonegyszerű. A langyos, cukros vízben (ha már lehet tejben) felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal és a tojással, ha szükséges még adunk hozzá vizet és 10 percet pihentetjük. Nem kell nagyon keleszteni, csak kicsit hagyni levegősödni. Aztán rudakat formázunk a tésztából, amit közepesen meleg sütőben aranybarnára sütünk.

Akinek ez nem elég édes, az a kihűlt rudakat kis cukorsziruppal vagy cukros tejjel megkenheti. Ettől fényesebb, édesebb lesz a nasi. De enélkül is jó, a szülinapi bulin a nagyok elől el kellett rejteni, hogy maradjon az apróságoknak.

A fenti recept egy babazsúros mennyiség, otthonra egy vagy két gyerkőcnek akár a fele is elég lehet.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!