Baba Séf

Linzer tojás nélkül

Íme a tojás nélküli linzer receptje. Én ráadásul a cukorral is spóroltam, hogy egészségesebb legyen. A porcukor erősen ajánlott, így könnyebben áll össze a tészta.

EHETI MINDEN BABA, AKI A GLUTÉNNAL BARÁTSÁGBAN VAN

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor (csak 4 evőkanállal tettem bele)

sütőpor (ezt se muszáj)

citromhéj reszelt (a zacskósat veszem,hogy ne kelljen azon morfondírozni mivel kenték a citromot, egyébként kihagyható, de illatosabb lesz tőle)

tojással szebb lesz a tészta, 1 db elég bele (vagy csak a sárgája, mivel a fehérje allergén inkább), ha már ehet a kicsi, egyébként a bevezetéshez is jó, mert kevés arányaiban a tojás

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a cukor. Sokáig kell gyúrni, a kezed melege olvasztja meg a margarint, így áll össze a tészta. Ha tojás is kerül bele az az utolsó. Ha a tészta kész, mehet a hűtőbe. Fél óra kell neki. Aztán lehet nyújtani, jó vékonyra, hogy ne legyenek ducik a sütik. Én virágokat szaggattam belőle.

Sütőpapírra velük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe. Hamar kész, nem mértem, néztem, látszik, ha kezd színe lenni, akkor kész.

linzerek

linzerek

 

Lehet lekvárral ragasztani, mindenféle formára szaggatni, porcukorral meghinteni. Kinek ízlése szerint. Édesség, szóval nem a legegészségesebb uzsonna, de érdemes megcsinálni. Főleg, ha akad segítő, apró kéz, aki gyúr, szaggat és tepsibe pakol. Aztán meg a szájába.

Nem babakaja, de ha valami édesség jól esne, akkor mindenkinek jó lesz.

 

Szóval ez szép, mert a formája bármilyen lehet és illatos, mert a citromhéj azzá teszi és finom is. Hamm! Előzmény ITT

Sharing is caring!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kinga Kürti Krajcsirik says:

    Sziasztok! Ha tojást teszek a tesztaba és nem csak sárgáját úgy is jó lesz a tészta?!?! Köszi 🙂

  2. Teó Séfje says: (előzmény @Ági)

    Egészségetekre! Ügyesen leegyszerűsítetted a formázást! Jó ötlet 🙂

  3. Ági says:

    Ez nagyon jó lett!!!
    A gyerekeknek is nagyon tetszik. Én most nagyon siettem, ezért hengert formáztam és éles, nagy késsel 2-3 mm széles “szeleteket” vágtam, és az így kapott korongokat sütöttem, sütőpapírral bélelt tepsin. Köszönöm!!

  4. A klasszikusok a legjobbak! 🙂 Mivel babáknak készül, egyelőre, marad a margarin, hiába jobb a vaj, még tiltólistás. Tönkölyliszttel még nem dolgoztam, de még egy ok, hogy kipróbáljam! A zacsis citromhéj tuti NEM bio, de a bolti citromot állítólag mindenfélével kezelik, amit le sem lehet rendesen mosni, így azt, gyereknek főleg, nem merem belereszelni. A hivatalos biocitrom megvásárlása pedig macera és drága, ezért marad a zacsi. Köszönöm a tippeket, ínycsiklandóak! 🙂

  5. Mézes Díszes says:

    Ez a klasszikus 10-20-30 recept 🙂
    Ha ízesített cukrot használsz, pl levendula, bodza, vaníliás (házi) akkor elég 6-8 dkg.
    Ha puha vajjal gyúrod, nem kell hűtőbe tenni, azonnal lehet nyújtani.
    Ha tönkölyliszttel gyúrod, akkor kb 25 dkg liszt elég, és érdemes egy kis citrom/narancshéjjal vagy őrölt levendulával ráerősíteni az ízére.
    Biztosan tudod, hogy a zacskósan vett reszelt citromhéjban csak és kizárólag 100%-os bio citrom héja van? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!