Kedvenc török gyorskajáldám a Szeráj, ott is a búzakása és a joghurtos padlizsán ízlik a legjobban. A salátát le is koppintottam (úgy látszik ez a hét a lopott recepteké, tegnap a házi fagyi, most ez), mert olyan egyszerűnek tűnt, és az is! Némi netes recept turkálás és egy kísérlet után ez a verzió az, ami a legjobban hasonlít és a leginkább ízlik!
JOGHURTOS PADLIZSÁNSALÁTA
(8 hónapos kortól, de akár előbb is)
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis padlizsán
egy nagy doboz (5dl) joghurt
1 vagy 2 kicsi gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
piros paprika
só
A padlizsánt megmosom és kockára vágom. Besózom és hagyom negyed órát vagy 20 percet izzadni. Addig összetöröm a fokhagymát és elkeverem a joghurttal. Ugyanezt teszem egy kanál olajjal és 2 késhegynyi piros paprikával.
A padlizsánt megtörölgetem és egy kialufóliázott, enyhén megolajozott tepsibe terítem. Mehet a sütőbe, 180 fok, hőlégkever, puhulásig sütöm. Ha kész akkor belekeverem ezt is a joghurtba és ugrás a hűtőbe. A paprikás olajat tálalás előtt elég rátenni. A baba adagját ki is veheted mielőtt ezt rárakod, bár Teó szereti a paprikás dolgokat, így ő kapott a felnőtt adagból is.
Ugye, hogy egész törökös?
Ahogy csak akarod! Én csak pitát szoktam hozzá sütni és enni, de sültekhez is el tudom képzelni.
Nagyon jól néz ki! Ezt a salit magába lehet enni, vagy valami mellé? 🙂